Grant Thornton Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door Paul De Weerdt.
Water-link inspireert iedereen om de kracht van water écht te benutten.
Hoe?
Tegen eind 2020 zijn we trendsetter in het nieuwe waterlandschap.
Tegen eind 2020 zijn we voorkeurspartner in het nieuwe waterlandschap
Tegen eind 2020 zijn we voorkeurswerkgever in het nieuwe waterlandschap.
Onze organisatie is maar zo sterk als haar medewerkers. Dank zij de deskundigheid, expertise en betrokkenheid van onze medewerkers slagen wij er elke dag in om leveringszekerheid en kwaliteit te garanderen – precies wat onze klanten verwachten. Willen we garanderen dat onze medewerkers op het hoogste niveau blijven presteren? Dan is het onze plicht om te investeren in de ontwikkeling van hun talenten en hun welzijn op het werk.
In onze bedrijfswaarden streven we naar een duurzame toekomst. Uiteraard gaat die hand in hand met de inzetbaarheid van onze medewerkers op lange termijn. We willen hen een hele loopbaan gezond, betrokken en gemotiveerd aan de slag houden. Daarom was er in 2017 traditiegetrouw de veiligheidsweek waarin we onze collega’s sensibiliseren via opleidingen voor veiligheid op het werk en de welzijnsmaand: met aandacht voor yoga, ergonomie en coaching.
Toegegeven, we zijn er nog niet: want het ziekteverzuimpercentage verminderen, blijft een werkpunt. Ook in 2017 engageerden we ons daarvoor. Met nieuwe werkmethoden en systemen. En met sociale onderhandelingen voor een nieuw arbeidsreglement en verloningsbeleid. Toch beseffen we dat ons team onder druk blijft staan. Volgende stappen? Duidelijk, transparant en inspirerend communiceren. En in een gedragen ontwikkelings- en absenteïsmebeleid investeren. Deze voornemens krijgen ook vorm in de herinrichting van onze kantoren waarin het Nieuwe Werken een prominente rol krijgt.
Stilstaan is achteruitgaan en dodelijk voor een organisatie: daarom hamert water-link op verandering. Dat vraagt een groot aanpassingsvermogen van onze medewerkers. Om hen daarin te ondersteunen, hechten we veel belang aan changemanagement. Zo is er ook de app Butterfly waar leidinggevenden en medewerkers constructief met elkaar in dialoog treden.
Sinds 2016 vaart water-link een nieuwe strategische koers en pas in 2022 zullen we op onze eindbestemming aankomen. Ondertussen zijn we dus en route, met een impact op onze rekrutering en personeelsbezetting. Zo verwelkomden we hier in 2017 de collega’s uit onze voormalige dochterbedrijven Induss en rio-link. Voortaan gaan we samen verder onder het overkoepelende water-link.
In onze nieuwe koers wordt werknemersbetrokkenheid een belangrijk aandachtspunt. Daarom vernieuwen we straks ons volledige afsprakenkader met onze medewerkers. Onderhandelingen over een nieuw arbeidsreglement, rechtspositieregeling en verloningsbeleid zijn al gestart. En de volgende jaren inventariseren we nog de andere behoeften die de koerswijziging met zich meebrengt. Want anticiperen we tijdig op uitdagingen van de toekomst? Dan staan we sterk als wendbare organisatie die snel schakelt in het veranderende waterlandschap.
Meer inzetten op de ontwikkeling van medewerkers: dat is wat water-link beloofde én uitvoerde. Want in 2017 ging ons opleidingsbudget fors de hoogte in. Het resultaat? Een uitgekiend ontwikkelingsplan dat werd afgetoetst bij alle leidinggevenden. Voor die leidinggevenden is trouwens een bijzondere rol weggelegd in onze organisatie. Want het zijn zij die onze gekwalificeerde teams aansturen. Daarom trekt water-link de kaart van ‘coachend leiderschap’. Via het leiderschapsprogramma evolueren onze teamhoofden van leidinggevenden naar coachende leidinggevenden. Samenwerking en vertrouwen staan daarin centraal. Onze allereerste ‘Leiderschapsdag’ was alvast een schot in de roos.
Bouwen aan het team van de toekomst? Dat is vandaag al kijken naar de mensen die nog op de schoolbanken zitten. Daarom biedt water-link sinds 2017 stageplaatsen aan voor studenten hoger onderwijs. Zij dompelen zich onder in de wondere waterwereld en krijgen misschien de smaak te pakken om later ons team te vervoegen. Nog nieuw sinds 2017: onze leerstoel aan de Universiteit Antwerpen. Daar bundelen we onze krachten om samen te werken aan nog zuiverder drinkwater.